ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Herdenkingsboom

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is mooi een herdenkingsboom te kopen voor een dierbare overledene…

Zoek een plek in de natuur waar je heen kunt gaan om te herinneren. De natuur maakt mij vaak los van de drukte van alledag. De stilte in mijn hoofd geeft ruimte om mooie momenten op te halen aan de geliefde overledene.

Hoe kom ik er zo bij om daar nu aan te denken? Ik loop in de tuin loop en zie de lindebomen. Opmerkelijk is dat er een soort is die al helemaal kaal is terwijl een andere soort nog grotendeels in blad staat. Er staan veel linden in de tuin en terecht, het zijn prachtige bomen die daarom ook dikwijls gekozen worden als herinneringsboom voor een geliefde. De linde is bovendien een sterke boom die hier in Nederland thuis hoort en erg oud kan worden.

Kortom, een prachtige boom om te herinneren…