ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Tweestrijd

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Er zijn nogal wat strekkende meters beukhaag te vinden in de tuin. Je hoeft er niet naar te zoeken.

Twee keer per jaar, minimaal, bezoek ik hem als kapper. Heggenschaar opgeladen en op scherp. Ik kijk de haag dan in de ogen, zoals boxers dat bij elkaar doen tijdens een gevecht. Vroeger was die winnaar vanaf het begin bekend en dat was ik. Maar op een of andere manier wordt de haag elk jaar steeds gespierder, langer, breder en hoger.  Het gevecht duurt ook steeds langer…

Dit jaar moet er ingegrepen worden. Hij  moet krachtig teruggesnoeid naar proporties waar bij ik de strijd weer zou kunnen winnen. Een professionele hagensnoeier doet zijn werk en zet de tegenstander terug op zijn plaats. Lager, minder breed en lang.

Ik zie al uit naar de strijd tussen ons volgend jaar….