ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Het regent bladeren

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is de tijd van grote afwisseling. Het lukt nog soms om buiten een kopje koffie in de luwte van de stal te drinken. Met de zon als grootste beloning.

Het omfloerste licht spat in het vocht van de bladeren prachtig uiteen. Het licht kiert tussen de wolken langs bomen en werpt fraaie lichtbundels dwars door de tuin. het maakt me totaal gelukkig op zo’n herfstdag. Misschien vooral omdat er niet veel van zijn?

Het kan ook heel anders zijn. De wind jaagt door de tuin. De bladeren worden van de bomen gerukt. Jagen van links naar rechts over het grasveld. Een groot Catalpa-blad slaat in mijn gezicht als een klap met een vlakke hand. Je voelt de elementen. Je zintuigen openen zich. Storm en regen wisselt zich af met windstilte en een dun herfstzonnetje.

Het is eigenlijk altijd goed in de herfst!