ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Hoe nu verder (3)?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden

Ik lees ook het derde boek van Raynor Winn. Het gaat over een ouder stel dat dagenlange wandelingen maakt waarvan de man een vorm van Parkinson heeft.

Tijdens zijn indrukwekkende en intensieve wandelingen, die ernstig afgeraden worden door zijn arts, worden de klachten minder en in tegenstelling tot de waarschuwingen van zijn arts komt de man weer in redelijk goede doen. Hij kan weer dingen die hij al lang niet meer kon. Eenmaal in de natuur verdwijnt de focus op jezelf en verbindt je jezelf met de natuur. Tijd en je lichamelijke aanwezigheid lijkt te verdwijnen.

Als je langer bezig bent kom je in een heerlijke tijdloosheid terecht. Dat gebeurt tijdens onze vakantie in Wales dit jaar. We wandelen en klimmen als nooit tevoren. Als je eenmaal deze ervaring hebt wil je er steeds naar terug.

Naar de helende kracht van de natuur.