ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Tweede golf

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In de tuin sta ik even stil bij de grote pollen met Heliantus. Ik waan mij in Frankrijk. Velden vol met gele zonnebloemen.

De Sedum kleurt in en slingert zich een weg als een roze slang in de borders. Onduidelijk waar hij begint en ophoudt. Is wit een kleur? In ieder geval duidelijk aanwezig bij de enorme bloeiende pol Persicaria.

De paarse enkelingen van IJzerhard weven de diverse kleuren in de borders keurig aan elkaar. Weefplant wordt hij dan ook wel genoemd. Mooi begrip. Niet toevallig dat ik de kolibrievlinder daar zijn tankslang in zag steken. Voor de natuur is tanken gratis! De temperaturen nemen in de herfst soms voorjaarsproporties aan en de natuur reageert daar op. Een late bloei, nabloei of tweede bloei.

We stellen de herfst nog even uit voor een tweede golf kleuren in de tuin!