ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Allemaal beestjes….

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Pissebedden zijn niet erg populair. Ze zouden kunnen helpen tegen plasproblemen. Ik heb er nog nooit iemand over gehoord…

Iedereen komt ze zo nu en dan tegen. Til een steen, bloempot of stuk oud hout op en het miegelt en krioelt daaronder van de pissebedden. Dat komt omdat  pissebedden van vocht houden en afstammen van de kreeften. Ze hebben zelfs nog kieuwen.

Ren niet weg maar kijk eens beter naar het prachtige diertje. Onmiskenbaar kreeftachtig. Zeven dekschilden en aan allebeide kanten zeven poten. Elke poot bestaat weer uit zeven delen. De pissebedden zijn echte opruimers en hebben een belangrijke rol in de voedselkringloop. Ze zijn de stofzuigers van de natuur. Eten graag aas, rottend afval en half verteerd hout op. Stiekem ben ik jaloers op de natuur als ik thuis weer stof sta te zuigen.

Ik overweeg serieus een handvol pissebedden!