ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Legoplant…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Een plant waarbij ik altijd succes heb bij de (klein)kinderen is heermoes oftewel akkerpaardenstaart.

Nu weet ik dat de naam alleen al tuinliefhebbers de ogen doet laten draaien en dat niet vanuit bewondering… De plant wordt gevreesd. Hij staat bekend als onuitroeibare woekeraar en dat is ook wel waar. Maar kinderen zien overal het spel van in. Zo ook van heermoes.

Heermoes is een soort legoplant. Je kunt de steel in stukjes lostrekken maar ook weer ‘vastklikken’. Net zoals je doet bij lego. De uitdaging van de kinderen is los getrokken stukjes weer vast te zetten. Niet eenvoudig maar het kan. Eenmaal voorgedaan blijven kinderen proberen. Maar de tuinliefhebbers bestrijden hem het liefst. Google op heermoes en je krijgt duizenden tips hoe te bestrijden meestal met de toevoeging dat de bestrijder het kansloos verliest.

Beter? Stuur de kinderen er maar op af!