ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Schiphol zonder herrie…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In het wilde bloemenweiland mogen aanwaaiende zaden landen en zich ontkiemen en dat doen ze ook. Geholpen door de vele bijen uit de bijenkasten aldaar.

Op windrijke mooie voorjaarsdagen lijkt het weiland wel iets te hebben van Schiphol. Zaden vliegen door de lucht of landen. Het is een gaan en aankomen van bijen of rondvliegende zaadjes. In fel zonlicht een spektakel. Gelukkig zonder het afschuwelijke indringende geluid van de vliegtuigen.

Er zijn rondvliegende zaden bij die niet echt welkom zijn als distels of berenklauw of juist wel, zoals de wilde orchideeën, gele ratelaar en prachtige grassen. Voor allergische mensen is het allemaal ongewenst. Gelukkig voor de natuur trekt deze zich hierbij niets aan van de wensen van de mens.

Daar moet de natuur het ook niet van hebben weten we inmiddels wel.