ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Octopusarmen

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is mei, een vreemde maand om aan Sinterklaas te denken, toch doe ik dat. Dat komt door de naaldvaren. Een favoriet van mij in de tuin. Het rolt zijn steel uit alsof het de staf van Sinterklaas is.

Als echte Sinterklaas voel ik me natuurlijk meteen verbonden met zo’n plant. De steel is goudkleurig en als hij zich uitrolt in april of mei dan heeft hij bovenin de bekende krul. Kinderen vinden niet voor niets het geweldig om de staf voor Sinterklaas vast te houden.

Als de staffen naast elkaar omhoog komen ziet het er meer uit als een octopus met zijn bewegende armen dan een varen. De bladeren zijn klein en fijn. Niet voor niets heet hij naaldvaren. Echt een plant voor de schaduwtuin. In mijn geheime tuin, een echte 100% schaduwtuin, doet hij het fantastisch.

Alles mooi dus!