ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Nectaroscordum siculum

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In de tuin zijn er altijd aandachtstrekkers, net zoals vroeger in de schoolklas… Met hun lange steel steken ze opvallen uit boven de rest.

Bloemen ingepakt in een vlies alsof het een  cadeautje is dat uitgepakt moet worden. Maar hulp is in dit geval overbodig, dat doet de plant zelf. De verpakking scheurt open en de bloemklokjes staan eerst nog even rechtovereind. Ik zou het ‘fier’ noemen.

Langzaam zakken de bloemen naar beneden en gaan ze hangen. Ogenblikkelijk wordt duidelijk waarom de bijnaam ‘zweefmolentje’ is…  In gedachten zweef ik mee. ik strek mijn arm uit naar mijn voorgangster die ik maar niet te pakken krijg. He, mijn fantasie slaat met mij op hol. Waar heb ik het over? De plant prikkelt in ieder geval mijn fantasie.

Dromerig ga ik dus maar weer verder in de tuin.