ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Wandelen op de zon…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Nu de kievitsbloemen op hun terugtocht zijn komt daarvoor in de plaats de boterbloem en wel een heel veld barstensvol.

De naam boterbloem, in het Engels, ‘buttercup’ komt van de roombotergele kleur. In het verleden werden de bloemen gebruikt om boter de mooie gele kleur te geven. Belangrijk is om te weten dat ze, in tegenstelling tot hun naam, niet eetbaar zijn. U bent gewaarschuwd. Maar al is hij niet eetbaar de bloem is wonderschoon.

Het wordt alleen nog maar mooier als er sprake van een veld vol is. Als ik rondloop in het wilde bloemenweiland vol met boterbloemen word ik vanzelf blij. Het geel geeft, net als de zon, energie. Het is alsof je op de zon zelf loopt. Of in een veld zonnebloemen terecht gekomen bent. Binnenkort schuiven de wilde orchideeën vanzelf aan.

Het feest is dan compleet!