ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Uitzien en afzien…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.Als de eerste blaadjes aan de hagen verschijnen is er ook meteen geen houden meer aan. Groen wordt het.

Het mooiste daarvan vind ik de volgordelijkheid. Weten dat een plant of struik op afgesproken tijdstip verschijnt. Net alsof je er een afspraakje mee hebt. Soms kan ik niet wachten en zou ik de plant wel uit de grond willen kijken.

Dat heb ik bijvoorbeeld bij de kievitsbloemen op het bloemenweiland. Ze staan daar met gebogen hoofdjes van purper of wit. Een weiland vol. Maar eenmaal in bloei grijpt de zorg om mij heen. Ze zullen weer verdwijnen zoals ze gekomen zijn. Het is van uitzien naar afzien.

Ook dat hoort bij de voorspelbaarheid weet ik inmiddels. Tegenstribbelen helpt niet. Wat wel helpt is dat ik weet wat er straks nog meer komt en kan me er al volop op verheugen.