ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Zintuigelijke beleving!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het lentefrisgroen heeft een massale doorbraak. Daslook gaat hierbij op kop.

De plant heeft het groen als lange hazenoren door de grond gestoken. Er ligt aan de voeten van de struiken een groene gloed. Laat dat ook meteen een waarschuwing zijn. Zoveel, dat is dus een woekeraar! U bent gewaarschuwd. Weet waar u aan begint. Daslook is niet te beteugelen maar dat is misschien ook niet erg want daslook is een echte zintuigelijke beleving.

Voor het oog; het fraaie lentegroen. Voor de neus; de heerlijke naar knoflook geurende bladeren. Voor de smaakpapillen; als pesto, soep of gekookt, het is eigenzinnig lekker. Het horen? Dat zal dan wel mijn enthousiaste verhalen zijn over hoe veelzijdig ik daslook vind.

En het leukst vind ik als mijn dochter Lieske in onze tuin, als groene winkel, gratis daslook komt winkelen. Er is meer dan genoeg!