ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Botsing van ego’s…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Een zilverreiger in mijn tuin….

Dat zou in mijn jeugd net zo onmogelijk zijn als een olifant. Mijn eerste zilverreigers zag in de jaren zeventig op vakantie in Frankrijk, Bretagne. Als sierlijke witte gedaanten met de air van een filmster liepen ze daar rond. De laatste jaren kom ik ze overal in Nederland tegen en nu dus ook in de tuin…

Er voltrekt daar voor mijn ogen een prachtig schouwspel. Er loopt langs de oever van de vijver een zilverreiger en er landt verderop een blauwe reiger. Eén is er teveel, maar wie? De blauwe reiger volgt de oeverrand op weg naar de zilverreiger. Die doet datzelfde richting blauwe reiger. Wie gaat winnen? Het is de blauwe! De zilverreiger maakt zijn witte pak er niet aan vies en vliegt weg.

Uit beleefdheid, hij is tenslotte de nieuwkomer…