ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Werken in de tuin…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

De eerste dagen van het nieuwe jaar merk ik dat ik de tuin wat ontloop. Ik wentel mij in de naweeën van de heerlijke feestdagen. Waarin de tuin een bijrol speelt als decor.

Ik probeer de fijne tijd wat op te rekken en het intensieve tuinwerk te ontlopen. Opnieuw zie ik verbaasd hoeveel verschillende vogels de voederplek bezoeken. Ik besluit even een ‘handen-in-de-zak’ rondje te maken door de drassige tuin.

Waar ik al bang voor was gebeurt ogenblikkelijk. Ik zie werk en begin meteen al te plannen. Eerst dit dan dat binnenkort. Alsof met het begin van een nieuwejaar ook het tuinwerk begint… Ik besluit naar binnen te gaan. Het komende tuinwerk te ontlopen en nog even onder te dompelen in een weldadige luiheid.

Ik sta dit mezelf toe tot aan het moment dat de kerstboom het huis uitgaat, besluit ik.