ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Verlangen naar veel sneeuw!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het kind in mij verlangt naar een flink pak sneeuw. De gedachten hieraan levert mij een pure blijdschap. Zo’n pak sneeuw dat alle scherpe kantjes van het leven afvlakt en toedekt… Waar je ook kijkt het is wit. Alsof alles bij elkaar hoort en zich onderling verbindt.

De kleuren van een vogel exploderen heftig ten opzichte van het wit. De roodborst lijk dan wel een mini-openhaardje in de tuin. De schelle harde geluiden worden in de sneeuw dof en gedempt. Alles voelt zacht. Het lijkt op zo’n dag wel niet donker te worden in de tuin. De sneeuw vangt en strooit met licht.

Een wandeling na een sneeuwbui is het betreden van een onbetreden nieuwe wereld. Krakend laat je voetsporen achter. Ik voel me een soort ontdekkingsreiziger in een compleet nieuwe wereld.

En na een nieuwe sneeuwbui kan het feest opnieuw beginnen…