ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Mistletoe en zoenen

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Ik mijmer wat en kijk uit over een tuin die het lijkt op te geven. De strijd met het licht is gestreden. De dag maakt ruim plaats voor de nacht.

De enkele vogel die langs vliegt is onherkenbaar. Lijkt wel een uitgelopen vlek. De scherpe kantjes zijn er af. Het is aftellen naar het nieuwe jaar. De kerstboom strooit wat licht en glinstering. Dat is precies wat we zo hard nodig hebben deze dagen.

De maretak hangt vlakbij.  Vanuit mijn stoel lok ik me-vrouw Els mijn kant uit. Argeloos trapt ze in de zorgvuldig uitgerolde val. Nu staat ze op de juiste plek onder de mistletoe en ik grijp mijn kans. Kussen! En niet voor het eerst vandaag… Of speelt ze zelf het spel en trap ik er in? Wat maakt het eigenlijk uit?

Er zijn gewoon twee winnaars in dit geval.