ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Dilemma aan de Beukenlaan….

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Met het wonen aan de Beukenlaan kom je niet weg met populieren natuurlijk… Het verplicht mij natuurlijk om echte beuken in de tuin te hebben. Natuurlijk naast de gewone groene beuk ook de rode variant.

Voor een beuk in de tuin moet je wel een paar meter tuin hebben. ze groeien al snel naar 20 meter hoogte zoals hier. In mijn tuin vind ik  het de indrukwekkendste boom. Nadeel is dat het blad slecht verteert en alle groei daaronder verstikt. Slim want zo krijgt hij geen concurrentie. De boom doet goed werk; het breekt stikstof af en levert zuurstof daar voor terug.  Goede ruil. Maar het levert mij ook een dilemma op.

De inmiddels zeer hoge bomen werpen veel schaduw op mijn zonnecollectoren. Oplossing is omzagen. Maar een mooie beuk aan de Beukenlaan omzagen, dat doe je gewoonweg niet…

Dilemma opgelost!