ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Met andere ogen kijken….

Veel mensen wandelen door de natuur en genieten. Dat zeggen ze en doen ze ook. Toch is er veel meer te genieten!

Sta eens vaker stil. Bomen maken een bos maar maak een boom eens los uit het bos. Zie de boom zonder zijn omgeving en kijk met andere ogen. Kijk niet naar het grote geheel maar naar het detail. De schors, de korstmossen daarop, een knop of het profiel.

Een stap verder is daar een paddenstoel. Ga er eens voor door de knieën en kijk hem onder zijn hoed. Zie de symmetrische sporen, waanzinnig! De hoed is een paraplu voor de steel. Geen natte voeten! Twee voorbeelden uit duizenden. Nee een wandeling zal niet opschieten maar wordt wel een ketting vol met prachtige natuurmomenten en verwondering,

Als je eenmaal zo gaat kijken doe je nooit meer anders.