ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Goud

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Hoe kan het dat ik elk jaar uitzie naar de schoonheid van het najaar en toch daardoor wordt overvallen?

De beukenbladeren lijken van goud, net zoals die van de Ginkgo biloba. Een pot goud vinden aan het einde van de regenboog is ineens een kansrijke optie. Walnoten vallen en verdwijnen in de bek van de gaaien even snel. Het mooie van dit seizoen is dat het lijkt alsof ik kijk naar een film die wordt teruggedraaid.

Geen groei en bloei van de planten maar het is alsof de kleuren naar binnen worden gezogen. En dat is deels ook zo, zoals bij het bladgroen uit de bladeren. Kleurt trekt weg als na het uitblazen van de laatste adem…

Nevel dekt het laatste restje kleur helemaal toe en is er alle reden om wat langer in bed te blijven liggen…