ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Een schoonheid

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In de tuin ben ik bezig mijn ‘lijstje met goede plannen’ aan het afwerken. Het hele jaar schrijf ik daarop wat ik wil veranderen. Soms gaat dat niet verder dan een gedachtenspinsel en sterft het idee in schoonheid.

Maar het is alleen al goed om buiten te zijn. Ondanks wind en regen. De populierenbladeren rammelen luid aan de bomen. Opvallend veel gaaien vliegen van links naar rechts met bek vol hazel- of walnoten. Ik moet lachen als ik onder een hoop bij elkaar geharkte bladeren een walnoot vind. Geen walnootboom in de buurt dus daar weet de gaai meer van!

Net voordat ik het koud en er de balen van krijg zie ik de opvallend rode bladeren van de prunus. Wat een schoonheid. In één daverende klap is herfst voor mij het mooiste seizoen!

Net als de andere seizoenen trouwens….