ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Glimmend?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Eigenlijk is er weinig mis met een kastanjeboom. Prachtige knoppen met een kleeflaagje ter bescherming. Het kan in concurrentie met de één secondelijm.

De bloemen staan als kaarsen rechtovereind en kleuren als een stoplicht. Als de kastanjes uit de boom vallen is dat spektakel. Ik veer geschrokken uit mijn stoel omhoog als de kastanje in zijn bolster op de grond valt en een heuse doffe klap laat horen.

De glimmende kastanjes hebben een magische aantrekkingskracht op kinderen maar op wie niet? Ik zoek voor me-vrouw Els een bakje vol met herfst. Alleen voel ik me een beetje in de maling genomen door de natuur; ze worden snel dof. Een dof cadeautje wordt een duf cadeautje laat me-vrouw Els mij merken. Oppoetsen? Nog betere oplossing is emmertje mee en snel weer de tuin in.

Tenminste als je alleen tevreden bent met glimmend spul!