ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Van Gogh

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is prachtig, goed drogend, weer. Hoogste tijd het wilde bloemenweiland te laten maaien.

Het plan is maaien, wiersen en afvoeren van de grassen. Door het afvoeren sterft het gras niet af tot voeding van de bodem. Zodoende verarm ik de grond. Een goede voedingsbodem voor de wilde orchideeën.

Arie en zijn mannen komen de klus doen. Ik ben erg blij met hem. Ik kan me nog goed al die jaren herinneren dat ik dit allemaal zelf deed…  Een helse klus. Maaien, bij elkaar harken en de bloody limit, het met kruiwagen voor kruiwagen afvoeren naar het gewone weiland naast ons huis.

Het zweet gutst nu van me af als ik het hooi op wiersen hark. In mijn hoofd verschijnt het schilderij van Van Gogh, ‘Middagrust’; landwerkers rusten liefdevol op het hooi.

Dat komt straks, nu eerst de klus klaren!