ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Plek om te herinneren

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Al het vette klei dat bij het uitgraven van de grote natuurlijke vijver vrijkwam heb ik gebruikt als heuvel rond de vijver. Het is mooi om te zien dat vanaf de hoogste positie er alles anders uitziet. De hele tuin ligt aan mijn voeten.

Ik zie neer op de tuin en dat geeft een apart gevoel. Gedachten dwalen door de tuin. Dat is ook waar ik nu hier voor ben. Even terugdenken aan onze lieve border collie Mozz. Begraven op de hoogste plek in de tuin waarin hij zo gelukkig was en ik met hem.

Een herinneringsschildje met de namen van onze drie border collies op het bananenbankje. Niet dat we ze anders zouden vergeten. Nee, dat nooit. Maar wel om even hier alle zoete herinneringen langs te laten komen. Om zowel verdrietig als gelukkig terug te kijken.

In loving memory.