ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Hondsvervelend…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als ik tuin zeg, zeg ik eigenlijk ook Mozz. Mozz is onze bordercollie van 13.5 jaar. Hij is in de tuin altijd overal waar ik ben. Mozz is een intens lieve hond. Een lot uit de loterij.

Maar naast lief is hij soms ‘hondsvervelend’. In de tuin zit ik veel op mijn knieën onkruid te wieden. Van dichtbij duwt hij mij dan een dennenappel tegen mijn handen. Hij kijkt me aan met zijn ‘gooi-nu-blik’.  Ik gooi en hij brengt hem terug.

Dat is soms een leuk spelletje maar niet altijd. Dan ben ik er wel klaar mee en verstop ik de dennenappel. Mozz heeft zijn antwoord al klaar en haalt gewoon een nieuwe dennenappel… Dit houdt hij uren vol. Ik niet.

Maar Mozz wordt gammel. Het is tijd om in zijn irritante dennenappelspelletje liefdevol mee te gaan. Nu het nog kan!