ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

‘Chinees breien…’

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Vanmorgen loop ik tegen een luid zingende blauwborst aan op het nieuwbouwterrein achter de tuin.

Ik loop glimlachend terug naar huis over ons ‘wilde bloemenweiland’. Nu nog vol met de laatste bloeiende kievitsbloemen. Langzaam kleurt het bloemenweiland in. Het lijkt op de kruidenrijke weilanden uit mijn jeugd.

Er ontstaat een ondeugende twinkeling in mijn ogen als ik naar de eerste zuring kijk. Op de lagere school vroeg ik klasgenoten of ze Chinees wilden leren breien…’ Dat klonk interessant en dat wilden ze wel. Ik deed kruislings twee stelen met rijpe zaden in hun mond die ik dan snel naar beneden trok zodat ze met een mond vol zaden zaten… Pestkop!

Zou ik dat ook bij Tine gedaan hebben? Het oud klasgenootje, nu medelid en -tuinvrouw van de www.groeneroute.nl. Het zal toch niet hoop ik…

Zou verlaat excuus me kunnen redden?