ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Hagelwit rondom

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als ik in een boom zou klimmen en naar mezelf daar in die border zou kijken, zou ik een gelukkig mens zien. Ik wilde ‘kind’ schrijven, dat is vast meer dan een vergissing.

Ik hark oude stengels hier en daar uit de borders. Geeft me altijd een heerlijk gevoel. Ruimte maken zodat planten kunnen gaan ontluiken. Als kind droomde ik van een tuin vol sneeuwklokjes. Waar ik ook keek was het wit. En kijk  nu eens… Rondom mij het wit aan de voeten. Wat een feest.

Het geel is in aantocht. Het roomboter geel van het speenkruid, krokus en narcissen. Ook overal rozetten van de gele slanke sleutelbloemen in de schaduw van de geheime tuin maar ook in de volle zon bij de vijver.

Maar dat komt, nu eerst nog volop genieten van een gerealiseerde droom van velden vol sneeuwklokjes!