ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Barre tijden…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is de koudste periode van het jaar. Toen ik jong was vond ik mutsen en handschoenen iets voor ‘watjes’. Nu ben ik er vol overtuiging zelf één.

Het zijn donkere weken en de dagen kort. Voor vogels is het nu een zware tijd. Ze hebben meer eten nodig om hun lijf warm te stoken. Veel voedsel is er in de tuin niet te vinden en minder zoektijd door de korte dagen.

Help ze met vetbollen, zaden, speciale pindakaas en oud fruit. Als je de voedertafel gevuld houdt zul je vaste bezoekers herkennen. Het lijkt wel of ik in mijn vogelboek blader; de gaai, kauw, ekster, heggemus, pimpel-, staart- en koolmees, specht en sinds kort ook een fazant. Een af- en aanvliegen.

Het is nu dan wel koud, beter te zien krijg je ze het hele jaar niet meer.