ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Heerlijke middag sneeuw!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Lichte opwinding in menig huis na horen van het weerbericht. Sneeuw op komst meldt de weervrouw.

Kinderen dromen van sneeuwpoppen en -gevechten. Volwassenen verlangen met sneeuw hun eigen kind-zijn voor even terug te zien. Iedereen draagt een glimlach. We zijn zelfs blij met de belofte van één middagje, één winterse dag desnoods deze hele winter…

Klokslag beloofde tijd begint de sneeuwval voorzichtig te dwarrelen. Dun en kleine vlokjes maar veel en lang. Het zachtste geluid dat ik ken. Alsof ik de stilte hoor. Er is voldoende om alles als een dekbed toe te dekken. Het wordt langzaam donker maar de vele sneeuw verlengt en verlicht deze namiddag. Nog een rondje door de tuin voor dat heerlijke krakende sneeuwgeluid onder mijn voeten. Sneeuw dekt het verleden en toekomst even toe.

Er is alleen nu en dat is voor nu meer dan genoeg.