ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Toeval

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

We zitten in de serre, Thomas en ik. Van buiten lijkt het vast alsof we in een aquarium zitten….

Voorlopig slaat de regen op de ramen. Water loopt naar beneden als tranen bij een heftige huilbui. We kijken de tuin in. Zoals elke maandagmiddag delen we onze kostbare natuuurmomenten, de verwondering en het wonder dat de natuur heet.

Thomas ziet hem het eerst. Een grote zilverreiger. Niet zo lang geleden nog iets heel bijzonders. Hij komt van hoog aanvliegen, gaat richting natuurlijke vijver. Uit het niets vliegt er ineens een blauwe reiger op om hem weg te jagen.

Geschrokken duikt de zilverreiger boven in de boomzoom ineen. Niet veel later verdwijnt hij schielijk. Wat boffen we. We hoeven niet op pad voor de fraaie natuurmomenten. Nee, warm achter het glas met een kop koffie in de hand valt dit mooie moment  ons toe!

%d bloggers liken dit: