ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Kerkhof en tamme kastanjes

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Als ik een tamme kastanjeboom zie moet ik denken aan het kerkhof. Laat het mij uitleggen.

Op de begraafplaats in Alkmaar aan de Westerweg staan enorm grote tamme kastanjebomen.  Overigens geen familie van de, ons beter bekende, paardenkastanje(s). De indrukwekkende tamme kastanjebomen zitten vol met kastanjes die je kunt roosteren en eten. Gezond en lekker.

Met onze nog jonge dochters en me-vrouw Els gaan we tamme kastanjes zoeken op het kerkhof. Wat we niet zien is dat de poort om vier uur dichtgaat. Daar staan we dan. Opgesloten op een kerkhof. De dochters beginnen onrustig en bang te worden. Met kunst en vliegwerk lukt over het hek te klauteren. Ontsnapt aan het kerkhof… Ik moet een tamme kastanje in mijn tuin!

Als ik er naar kijk moet ik altijd glimlachen. Onze dochters hebben dat vast stukken minder…