ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Dat licht…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

De kleur in de tuin schakelt terug. Een vroege herfst? Sommige bomen laten hun bladeren al vallen. Zoals de enorme lappen van de Catalpa.

Een boom die laat in blad komt en weer vroeg haar blad los laat. Het grapje is al snel gemaakt en zo wordt de boom ‘de ambtenarenboom’ genoemd. Mijn zus Rineke is haar hele leven ambtenaar geweest en die heeft hard moeten werken die vindt dit vast een matige grap.

Er blijft veel vocht hangen in de tuin. Dagen in deze tijd beginnen met nieuwsgierigheid naar een tuin badend in het ochtendlicht. Het licht speelt met het water. Op zijn mooist zijn de druppels als parels in de aren van de pijpenstrootje. Het licht spat vaak alle kanten op.

Ik popel dan altijd om te beginnen aan zo’n nieuwe dag met een gouden randje.