ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Minder en meer tegelijk

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

De langste dag breekt aan. Hagen gesnoeid, dagen korter? Het klopt niet met mijn gevoel hierover. Onzin.

Ik heb energie over. Toch zijn we over een hobbel heen. Natuurlijk is de grootste explosie in de natuur geweest. Van ontzielde grauwe kaalheid naar opdringende groene en kleurrijke uitbundigheid. De zomer moet nog komen en toch zal er minder licht zijn dan er was.

Het is de kunst om niet te somberen over dat wat was maar blij te zijn met dat wat is en nog komt. Het overdadige groen gaat nog heel veel kleuren toevoegen. Bloemen vieren de zomer zonder beperking. Het wordt minder en tegelijk meer. Daar moeten we het mee doen.

Het is de kunst nu te genieten van dat wat er allemaal is en dat is heel veel. Dat van die kortere dagen zien we dan wel weer….