ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Hagelbui…?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

De wind steekt op en rukt aan bladeren. Ze dansen en bewegen. Een voorjaarsstormpje pakt door. Je wordt er voor gewaarschuwd zonder dat je er iets aan kunt doen.

Voor een tuinier is een zomerstorm erger. Alle planten en grassen worden tegen de grond gewerkt en liggen plat en uitgeteld in de borders. Sommigen richten zich op maar de meesten niet. Ze liggen knock-out en zijn uitgeteld. Een definitieve klap is uitgedeeld.

Met ondersteunende hulpmiddelen, als ijzeren steunen, is de boel cosmetisch te herstellen. Maar het wordt nooit meer zoals het was. Deze mei-storm blaast alle witte bloemblaadjes uit de meidoorns de natuurlijke vijver in. Jammer want daarmee lijkt de frisse lentegloed van de meidoorn wel te ‘doven’ en met de meidoorn de belofte van het voorjaar.

Wat achterblijft lijkt meer op hagel na een stevige winterse bui…

%d bloggers liken dit: