ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Het grote groen

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Ik ben net wakker. Een prachtige roffel van de grote bonte specht glipt mijn raam binnen. Het is een prachtig vol geluid.

De specht slaat op een nestkastje en gebruikt deze daarmee als klankkast. Zo maakt hij nog meer indruk op in zijn territorium indringende soortgenoten! Opzouten jullie. Dit is mijn gebied! Zo ontwaken, wat een feest.

Als ik de tuin inkijk dan valt mij op hoe verschrikkelijk groen alles nu is. En wel overal. Na het groen, de bloem! De tuin schakelt door op kleuren. Bermen kleuren in met de zuring, boterbloem, koolzaad en het fluitenkruid. Dit jaar wel erg vroeg in bloei allemaal.

Ik herinner mij de tijd dat ik met dochters in de bermen voor moederdag van me-vrouw Els een prachtig groot boeket plukten. Dat kan nu al.

Ik denk dat ik dat zo maar even ga doen ook.

%d bloggers liken dit: