ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Naaktbloeiers…

Natuurgekwetter – editie nummer 9  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

De bloemknoppen in de sleedoorn-struik zwellen voorzichtig.

De hazelaar bloeit inmiddels. Maar om het rode bloempje te zien moet je zoeken. Het is karmijnrood en prachtig. En klein. Het genot om deze vroegbloeier te zien zou reden kunnen zijn een vergrootglas te gaan kopen.

Voor de sleedoorn hoeven we minder moeite te doen. Het leuke van deze struik is dat het bloempje bloeit op het kale hout, terwijl de bladeren nog op zich laten wachten. Dat noemen ze zo mooi een ‘naaktbloeier’. Er zijn nogal wat naaktbloeiers als je er goed op let. De natuur lijkt dan wel een naturistencamping.

De sleedoorn is niet alleen mooi, ook gemeen! Centimeters lange stekels kunnen tijdens het snoeien flink zeer doen. Maar het is allemaal vergeven als de struiken wit zien van de bloemen en zo iets als sneeuw suggereren.

Toch nog…?!

%d bloggers liken dit: