ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Antivries!

Natuurgekwetter – editie nummer 6  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

In de tuin vind ik her en der plekken met de Italiaanse aronskelk. En ik kan vertellen, die heb ik niet aangeplant.

Ik heb een hekel aan het opdringerige karakter van de plant net zoals bij opdringerige mensen. Het gevolg is dat ik ook langs hem kijk. Een vorm van dwarsigheid. Als jij overal ongewenst verschijnt kijk ik niet naar je…

Toch is dat typisch een geval van heel jammer. In de tuin valt niet zo heel veel kleur te ontdekken. Deze frisgroene bladeren lokken al van ver. Het jonge blad verschijnt dan ook in de herfst, niet in het voorjaar. De plant bevriest niet omdat er een soort antivries in zit. Het kunstzinnig witgemarmerde blad inspireerde art Deco-meubelmakers.

Dus nu al genieten en blij zijn dat je bij vorst niet steeds antivries hoeft bij te vullen zoals ik in mijn auto…

%d bloggers liken dit: