ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Dwaas?

Natuurgekwetter – editie nummer 5  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

De roep van de tuin is enorm. Het typische ‘van-alles-wat-weer’ geeft geen reden om de tuin in te gaan.

Toch, als ik eenmaal buiten ben, word ik aangeraakt door het overweldigende tuinvirus. Ik zie me niet veel later harken en op de knieën in de kweektuin. Onkruidsteker in de hand en neuriënd. Zelfs als het wat licht gaat regenen. O, wat is dit toch genieten.

Heel af en toe zet een koolmees de eerste tonen van zijn liedje in maar haakt dan weer af. Ik voel hetzelfde. Zal ik nu wel doorgaan? Het is nog zo vroeg in het jaar en met het weghalen van bladeren worden de  planten kwetsbaar bij nog komende strenge vorst…

Twaalf kweekbedden worden toch braaf één voor één afgewerkt. Of het verstandig is is de vraag maar wat is het buiten bezig zijn toch intens heerlijk!

%d bloggers liken dit: