ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Het gevecht in mijn hoofd…

Natuurgekwetter – editie nummer 3  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

Een stapel van 8 kub houtsnippers ligt mij al een tijdje aan te kijken.

Soms broeit het in de hoop zo erg dat rook omhoog kringelt. Het is de hoogste tijd om de paden in de tuin voor een heel seizoen weer gangbaar te maken met nieuwe houtsnippers.

Al een tijdje verdwijnt de klus achter excuses. Het kan volgende week ook nog. Zware klus, te koud, te warm. Ik rijd de zachte bovenlaag van het gras stuk met de zware kruiwagen. Achter elke smoes komt het stemmetje in mijn hoofd met een oplossing. Oervervelend. Een kansloos gevecht. Zit ik niet op te wachten. De winnaar staat toch al vast.

Dus zie ik mezelf planken op het gras leggen om de zachte bovenlaag niet stuk te rijden en weet dat ik niet van dit rechte pad zal afdwalen…

%d bloggers liken dit: