ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Liever Ginko dan kerstboom!

Natuurgekwetter – editie nummer 51  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Op het water drijven de laatste bladeren van de Ginko biloba (Japanse notenboom). Mooi goudgeel. Met een beetje fantasie zie ik er een vlinder of eendenpoten in.

In veel harten, en ook die van mij, heeft de Ginko een bijzondere plek en dat kan om heel veel redenen zo zijn. Het is een interessante boom. Geen loof- of naaldboom maar hoort bij de naaktzadigen…

Op de achterkant van het blad denk ik aan elkaar geëvalueerde naalden te bespeuren. De boom wordt gezien als levend fossiel. Was er al toen dino’s rondliepen. Deze oersterke overlever was dan ook na de atoombombardement op Hiroshima de enige boom die daar weer begon te bloeien. Daarmee een hoopvol signaal dat er naast de vernietigende kracht van de mens grotere krachten bestaan.

Het is daarmee de boom van hoop en streeft daarbij de kerstboom, voor mij, dik voorbij…

%d bloggers liken dit: