ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

De natuur loopt voor….

Natuurgekwetter – editie nummer 50  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Elk jaar hangen tuinliefhebbers over de haag of zien elkaar in het voorbijgaan en moeten melden dat de tuin wel twee weken vóór loopt, of achter… Afhankelijk van de persoon.

Er volgt altijd een uitvoerige ‘want…’ Omdat het steeds frisser buiten wordt duurt mij de uitleg vaak te lang. Voor tuinliefhebbers belangrijke gespreksstof maar ik ben er al snel klaar mee. De natuur heeft natuurlijk geen dwingende kalender. Beweegt juist mee met tijd en omstandigheden.

Ik heb natuurlijk ook wel vaak het gevoel van ‘later of vroeger’ maar verifieer dit in mijn tuindagboekje dat ik bijna dagelijks bijhoud. Al decennia lang. Wetenschappelijk vergelijkend onderzoek, zeg maar.

Ik moet altijd glimlachen. Uiteindelijk komt vrijwel alles op dezelfde tijd tevoorschijn! Toch zie ik nu voor het eerst dat er zaadjes in de kaardenbol in plaats van op de grond uitlopen…

Even opschrijven voor later dus!

%d bloggers liken dit: