ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Water, water en nog eens water….

Natuurgekwetter – editie nummer 41 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Wat is er een water gevallen. Onophoudelijk en héél veel.

Nooit benijd ik mensen die tuinieren op zandgrond maar nu voor even wel. De afvoergreppels tot aan de rand vol, vijvers buiten de oevers. Ik trap het gras compleet stuk. Het is boterzacht nu. Tuinactiviteiten worden tot nadere orde gestaakt. Balen.

Mooi moment om af te spreken met Marcel. We lopen door de droge duinen bij Schoorl naar het strand. Enthousiast vertelt Marcel over het bedrijf van hem en zijn broer dat wordt gebouwd en voltooiing nadert.

Bij het pand komt een opvangsysteem voor regen van 60.000 liter! Dat kan prima gefilterd worden en kun je in principe daarna zelfs drinken. Dit lost in een klap heel veel waterproblemen door verstening op. Niet alleen de afvoer en opvang, ook het gebruik.

Geweldige uitdaging. Ik zie het ineens droog worden in de tuin…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: