ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Sportschool en tuin!

Natuurgekwetter – editie nummer 37 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De groei raakt uit de hagen. En hagen heb ik heel veel.

Het deelt de tuin fraai in door een lijnenspel. Uit nieuwsgierigheid heb ik het gemeten door het uit te stappen. Ik kwam tot een kilometer strekkende haag!

Snoeien is een enorm fysieke klus. De zware heggenschaar vaak boven de macht houden en aangroei afsnijden. Ik snoei de hagen in ieder geval twee keer per jaar. Rond de langste dag en half september. Dan is de groeikracht er uit en de uitloop minimaal.

Jij hoeft niet naar de sportschool, roepen mensen al snel. Maar het is de kip of het ei. Of je hoeft niet omdat je al zoveel doet of je moet juist omdat je het wel moet aankunnen.

Ik kies laatste optie. Braaf ga ik elke week twee keer naar de sportschool. Me-vrouw Els hoor ik nooit mopperen…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: