ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Lust en last

Natuurgekwetter – editie nummer 31 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Meer dan 10.000m2. Een tuin als deze is een lust en last. Ik kan er in verdwijnen. Letterlijk en figuurlijk.

Als ik bezig ben vloeien gedachten weg en lijkt het of ik word opgenomen door de natuur. Een bijzondere ervaring. Heerlijk. Tijd lijkt niet te bestaan. De andere kant is dat onderhoud fysiek een intense klus is.

Mijn lijf is nu nog sterk en ik ben moedig. Ik kan flink aanpakken en ben doelgericht. Dat helpt. Maar een echte blessure en ik heb een levensgroot probleem. Tuinman inhuren is bij deze grootte onbetaalbaar.

Hoe lang zal ik dat volhouden? Zorgen laat ik soms heel even toe om dan weer te doen wat ik zo intens graag doe. Aan de slag de natuur nog mooier te maken.

Als ik de lijster dan zijn lied hoor zingen zijn er geen zorgen over morgen!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: