ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Het mooiste meisje uit de klas

Natuurgekwetter – editie nummer 23 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Vanuit mijn tuin sta ik regelmatig over de weilanden te kijken.

Nog wel, ja. Huizen zie ik langzaam maar zeker mijn kant opkruipen . Ze zullen bijzondere vogelsoorten en broedgevallen zoals de ijsvogel straks onvoorkoombaar verjagen. Maar iedereen wil natuurlijk wonen.

Zo mijmerend schrik ik op. Ik kan mijn ogen niet geloven! Parmantig stapt een lepelaar door mijn beeld. Op zijn hoofd een krans van veren als een indianentooi. Aan de bijzondere snavel heeft hij zijn naam te danken. Een lepel! Daarmee zeeft hij door het water om diertjes als eten te vinden.

Ze heeft een prachtige oranjegele borstvlek. Het is een uniek mooie vogel. Het mooiste meisje uit de klas? Dat wordt een wedstrijd met mijn ijsvogel!

Dit zijn prachtige momenten. Nu het nog kan geniet ik met volle teugen. Want wie ziet nu een lepelaar vanuit zijn tuin?

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: