ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Weemoed

Natuurgekwetter – editie nummer 22 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het gevoel overvalt mij zomaar. Weemoed. Het bedrukt me. Komt het doordat ik ineens ervaar dat de lente voorbijvliegt?

De bermen worden gemaaid en het decoratieve prachtige fluitenkruid is verdwenen. De ijsvogeljongen hangen nog bedelend rond hun ouders maar ze leren om zelf voor eten te zorgen. Op de vijver drijft een dikke laag drab. Het zijn de gevallen bloemblaadjes van de meidoorn.

Het fluitconcert van de vogels tempert langzaam want de territoria in de tuin zijn verdeeld en vogels hebben het nu druk met de jongen voeren. Armoedig tonen de eens zo krachtige bloemtoortsen van de kastanjebomen. Met één been staan we al in de zomer. Bloemen bloeien. Er is overdadig veel groen. Maar het voelt alsof er iets door mijn handen glijdt dat ik vast wil houden.

Ik blijf achter in een melancholisch bui. Ach, misschien is het de leeftijd…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: