ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen, Vogels

Ijsvogeljongen uitgevlogen!

Natuurgekwetter – editie nummer 21 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ Foto is van Ed Agter, genomen in de tuin.

Nog niet zo lang geleden als ik mensen tegenkwam, vroegen zij naar me-vrouw Els. Tegenwoordig is de vraag altijd over hoe het met de ijsvogels gaat.

Ik word, als een soort kersverse ouder, op de schouders geslagen en verteld dat ik een ware bofkont ben. En er is groot nieuws. De eerste jongen zijn uitgevlogen. Gisteravond. Voorlopig zie ik er drie.

Alle drie even groot en al heel erg gelijkend op hun volwassen ouders. Iets doffer gekleurd. Het enige goed zichtbare verschil is dat de hel oranje poten ontbreken en nog grauw zijn. Dat alle jongen even groot zijn heeft te maken met het feit dat bij het voeden de grotere jongen wachten in een rij in de broedgang. Heeft de eerste een visje gehad dan sluit hij achteraan. Geweldig, he!

Daar kunnen wij als mens nog veel van leren!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: