ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Overtroffen dagdroom

Natuurgekwetter – editie nummer 20 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ik dagdroomde van een tuin waar de natuur de hoofdrol zou spelen. De tuin als lokroep voor insecten, vogels en vlinders.

De ijsvogel kwam niet alleen op bezoek maar zou ook gaan broeden. Mijn stoutste domen zelfs overtroffen! De jongen worden nu gevoed en vliegen binnenkort uit. Dan denk ik terug aan het moment waarop Lidi de Boer mij bijgaande foto uit mijn tuin toestuurt.

De kans dat je vier ijsvogels bij elkaar ziet is vrijwel te verwaarlozen. Ten eerste zit er tussen het tijdstip van nestverlaten soms behoorlijke verschillen. Daarnaast vliegen ze de eerste dag vaak al tot tweehonderd meter van hun nest. Na vier dagen is het bijvoeden klaar. Dan jagen de ouders de jongen uit het territorium.

De foto is dus uniek. Een zeldzaam moment gevangen in mijn tuin. En een bewijs dat dagdromen helpt.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: