ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

De meidoorn is een topper!

Natuurgekwetter – editie nummer 19 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Wat is de meidoorn toch een topboom. Als de eerste blaadjes zich uitvouwen ontstaat er een groene waas die je alleen maar ‘lentegloed’ kunt noemen.

Fris lichtgroen. En ineens is het dan zover. De hele kruin is vol groene blaadjes. De eerste bomen bloeien onmiskenbaar al in april. Begin mei hingen de takken door de witte bloempjes zwaar naar beneden als afhangende armen van een vermoeid iemand.

De boom maakt geluid als de bijen hem hebben ontdekt. In het najaar de rode bessen. Een traktatie voor vogels als merel en lijster. Dat is straks. Nu nog volop genieten want het is zo voorbij nu de bloei eerder dan ooit begint. Het zijn nu vooral de bomen die niet vol in de zon staan die nog bloeien.

Met de klimaatverandering kunnen we er op wachten; de naam meidoorn verandert in ‘aprildoorn’!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: