ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Seizoenen

Dit is lente

Natuurgekwetter – Week 15 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Een weiland vol met bloemen waarvan de kopjes hangen is voor mij het signaal dat het echt lente is!

Als de kieviten in de weilanden hun weemoedige lenteroep laten horen en hun eieren leggen dan verschijnt ook de kievitsbloem. De meesten bloeien in de tuin bijna onzichtbaar. Vallen weg tussen het andere groen. Hoe jammer is dat. Maar als ze, zoals hier, in grote getale in een weiland verschijnen, valt je mond open. Zoveel schoonheid bij elkaar.

De purpergekleurden weten de zintuigen te begoochelen. Kijk dat schaakbordpatroon op hun bloembladeren. Ze deinen in de wind en worden door hommels bezocht. Het is al heel binnenkort Pasen. Deze hangende eieren laten zich makkelijk vinden. De legende vertelt dat toen Jezus stierf, de kievitsbloem onder het kruis zijn kopje niet boog. Een engel berispte de bloem.

Uit schaamte laat het sindsdien zijn kopje hangen…

%d bloggers liken dit: